PREZENTARE ACETIL RESVERATROL CU FULVICIN
Acetil Resveratrol
Resveratrolul este un polifenol din grupul fitoalexinelor – substanțe secretate de plante pentru apărarea împotriva agenților patogeni. Se găsește în ambele forme stereoizomerice (cis și trans), însă forma cea mai activă este trans-resveratrol extrasă din Polygonum cuspidatum. Pterostilbenii aparțin unei clase de compuși numiți fitoalexine, substanțe antimicrobiene sintetizate în mod natural de plante atunci când sunt atacate de agenți patogeni, cum ar fi bacterii sau fungi. Molecula a fost prima dată izolată într-un extract de Cassia quinquangulat (o legumă din Peru), în 1974.
De ce este numit resveratrolul „paradoxul francez”?
Speranţele umanităţii în această substanţă-minune derivă din denumirea dată de un grup de epidemiologi în 1981 – „paradoxul francez”, care au observat o incidenţă mai redusă a mortalităţii prin boli coronariene a francezilor, în ciuda dietei specifice, bogată în grăsimi saturate (nicio masă fără unt la francezi!) şi a obiceiului lor nociv de a fuma. Aceşti savanţi au pus sănătatea francezilor pe seama consumului moderat de vin roşu, de unde şi denumirea de „paradoxul francez”. Tot ei au concluzionat că resveratrolul din vinul roşu poate inhiba dezvoltarea tumorilor, protejează celulele nervoase şi hepatice, previne diabetul şi poate chiar să prelungească viaţa.
Iată ce efecte a avut resveratrolul în studiile realizate până în prezent:
Resveratrolul şi bolile de inimă
Insuficienţa cardiacă, hipertensiunea şi hipertrofia cardiacă sunt câteva dintre afecţiunile care pot fi ameliorate cu ajutorul suplimentelor cu resveratrol. Acest lucru este posibil datorită acţiunii antioxidante a resveratrolului.
Resveratrolul şi osteoporoza
Potrivit unui studiu publicat în 2915 în revista PubMed, dozele de resveratrol a câte 1 gram pe zi, administrate unui grup de 74 de subiecţi umani, pe o perioadă de 16 săptămâni, au reuşit să stimuleze dezvoltarea şi mineralizarea celulelor osoase, scăzând astfel riscul de osteoporoză.
Resveratrolul şi diabetul
În studiile realizate pe animale de laborator, dozele de resveratrol au avut ca efect protejarea celulelor pancreatice, iar în cazul celor realizate pe oameni s-a descoperit că pot îmbunătăţi homeostaza, reduc rezistenţa la insulină şi riscul de boli metabolice, cum este diabetul de tip 2.
Resveratrolul şi bolile renale
Studii independente au arătat că resveratrolul administrat în cantităţi mari poate reduce fibroza renală, atenuează efectele toxice ale medicamentelor şi reduce stresul oxidativ la nivel celular. De asemenea, s-a demonstrat că resveratrolul are capacitatea de a potenţa acţiunea vitaminei D, care este esenţială pentru sănătate.
Resveratrolul şi vederea
Efecte benefice au fost raportate şi în ceea ce priveşte vederea. Potrivit unor studii realizate în 2014 şi 2015, testele in vitro au indicat o oarecare protecţie oferită de resveratrol ţesuturilor corneene, ceea ce poate sugera un posibil efect pozitiv la nivelul ochilor. Cercetările pe şoareci de laborator au arătat că resveratrolul a redus riscul de apariţie a cataractei şi a neuropatiei diabetice, afecţiune care constă în degradarea treptată a celulelor nervoase, ca urmare a fluctuaţiilor glicemice.
Resveratrolul şi fertilitatea
Resveratrolul şi-a dovedit efectele benefice şi asupra sistemului reproducător, cel puţin în studiile realizate pe animale de laborator. Astfel, s-a descoperit că resveratrolul poate regla activitatea hormonală, în special nivelul de hormoni androgeni, poate creşte rezerva ovarianăşi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui ameliorând astfel disfuncţiile erectile. Recent, s-a descoperit că resveratrolul poate influenţa în mod pozitiv şi spermatogeneza, adică procesul de formare a spermatozoizilor.
Resveratrolul şi plămânii
În ceea ce priveşte sănătatea plămânilor, resveratrolul poate inhiba anumite proteine care favorizează apariţia inflamaţiilor la nivelul alveolelor pulmonare. Acest efect benefic a fost observat în cadrul unui studiu pe şoareci de laborator, care au înregistrat o încetinire în evoluţie a celulelor canceroase prezente la nivelul plămânilor.
Resveratrolul şi creierul
Resveratrolul ar putea avea şi efecte neuroprotective. Cercetările sugerează că resveratrolul în doze mari poate preveni degradarea celulelor cerebrale, îmbunătăţeşte funcţia cognitivă şi abilitatea de orientare în spaţiu, dar şi memoria. De asemenea, este posibil ca resveratrolul să aibă un cuvânt de spus şi în ceea ce priveşte depresia, ca urmare a efectului său reglator la nivel hormonal.
Resveratrolul şi bolile ficatului
Nu în cele din urmă, resveratrolul poate avea efecte benefice şi asupra celulelor hepatice. În urma experimentelor s-a descoperit că acesta previne acumularea grăsimilor în ficat şi evoluţia steatozei nonalcoolice, ca urmare a proprietăţilor sale antiinflamatorii şi antioxidante.
Un grup de cercetatori de la National Institutes of Aging laboratory din Baltimore, împreuna cu specialiști din Australia și Spania, sub conducerea dr. David Sinclair, profesor de patologie la Harvard Medical School, a efectuat un studiu pe baza moleculei de resveratrol, prin care s-a demonstrat ca va fi posibil ca populația să fie ferită de efectele dăunatoare ale dietelor bogate în calorii și grasimi, o problema majoră a societății moderne. Descoperirea a fost publicată în Nature Magazine.
Resveratrolul, o substanță din componența vinului, este posibil sa fie un elixir al tinereții, reducând și stopând apariția semnelor îmbătrânirii? Studiul arăta că șoarecii obezi cărora li s-a administrat o dieta bogată în calorii au trait mai mult și au avut cordul si plămânii mai sănătoși după ce li s-a administrat resveratrol. Molecula a inversat activitatea tipică a genei asociate cu afecțiunile cardiace, diabetul și alte afecțiuni legate de obezitate. Conducătorii studiului au declarat: „Modificările pozitive pe care le-am observat la cobaii obezi tratați cu resveratrol cum ar fi creșterea sensibilității la insulină, descreșterea nivelului glucozei sunt indicatori clinici care ne sugerează că putem interveni în afecțiunile asociate procesului îmbătrânirii: cele două tipuri de diabet, afecțiunile cardiace și cancer. Numai în timp și după mai multe cercetări, vom avea certitudini…”. Acest studiu a fost primul care prezintă rezultatele folosirii acestei substanțe la mamifere.
In 2003, cercetătorii au descoperit că, în urma tratării drojdiei cu resveratrol, data de expirare se prelungea cu până la 60%. Studii ulterioare au arătat ca substanța a mărit perioada de viață la viermi și muște cu până la 30% și la pești cu până la 60%.
Biovalabilitatea resveratrolului depinde de formele sale conjugate: glucuronat și sulfonat, chiar dacă majoritatea studiilor în vitro folosesc forma agliconică a resveratrolului. Mai mult, Sinclair a folosit în experimentele lui forme acetilate ale resveratrolului și nu formele trans sau cis! David Sinclair a fondat o companie – Sirtris Pharmaceuticals – care încearca dezvoltarea și comercializarea unor astfel de produse.
În 2008, GlaxoSmithKline a cumpărat compania pentru suma de $720 millioane!
Formele acetilate ale Resveratrolului au fost testate și ulterior folosite în aproape toate studiile legate de activarea sirtuinelor sau protecția împotriva radiațiilor nucleare.
Fulvicin® ( Mumio sau Rășina munților) ( Asphaltum denumire botanică) cunoscută cu denumiri precum Arhar-Taș, Asil, Cara-Darâ, Sift, rășină abisiniană, Shilajit, este considerată de mulți un panaceu. Medicamentul minune e utilizat de câteva milenii în numeroase țări precum India, Iran, Arabia, Asia Centrală, Caucaz și o parte a Europei, având capacitatea de a trata zeci de afecțiuni.
Asphaltum se găsește în locuri greu accesibile omului, cum ar fi grotele, peșterile sau stâncile din Zona Pamir-Tibet, fiind colectat de la înălțimi între 2000 m și 5000 m. Se spune că, pentru a trăi, organismul uman are nevoie de minim 50 microelemente, toate regăsindu-se în această rășină. Printre ele se numără acidul benzoic, arginina, acidul glutamic și cel aspartic dar și steroizi, vitamine din grupele B și P, Ca, Mg, Mn, Se, Cu ș.a.. Asphaltum este recunoscut ca un tonic puternic, acționând multilateral în diverse afecțiuni, având și capacitatea de a întări imunitatea.
Mulți savanți din trecut, printre care Aristotel, Hipocrate și Galen, au folosit acest remediu naturist în afecțiuni cum ar fi fracturi costale, artrite, gastrite, ulcer, afecțiuni ale tractului digestiv, asm, bronșită, afecțiuni ale sistemului nervos, impotență, sterilitate, afecțiuni ale sistemului cardiovascular și multe altele.
În urma a numeroase studii și aplicații, unii savanți au ajuns la concluzia că acest produs este chiar mai puternic decât ginsengul ca efect de energizare, regenerare și de mărire a potenței sexuale. În momentul acestor studii s-au tratat și vindecat bolnavi de colită cronică, nevralgii. Pentru colita cronică, de exemplu, s-au administrat 0,2g de produs pe zi, simptomele dispărând după cinci-zece zile de la administrare.
În cazul unor defecte ale țesutului organelor sexuale feminine, cum ar fi rănile pe colul uterin sau pe pereții vaginali, tratamentul a dat rezultate chiar din a cincea zi de administrare.
De asemenea, pentru tratarea persoanelor afectate de radiculită, nevrodermită, plexită sau nevralgie, administrarea s-a făcut sub formă de masaj cu soluție de rășină. Produsul se aplică timp de trei-cinci minute asupra părților afectate ale corpului, iar după fiecare ședință s-a observat că a scăzut senzația de inflamație a mușchilor dar au dispărut și senzațiile de durere și de mâncărime iar în următoarele zile bolnavii s-au refăcut complet în urma masajelor.
Rolul în acest produs este de transporta, fără degradare, atât Acetil Resveratrolul cât și coenzima Q10. În plus, paleta largă de substanțe benefice prezente în această rășină, produc un efect sinergic.