Acetil Resveratrol cu Fulvicin 60 Capsule
Acetil Resveratrol Fulvicin®
Supliment alimentar
Ingrediente/capsula: extract etanolic din radacina de Polygonum cuspidatum, standardizat la 98% acetil resveratrol – 100mg; Fulvicin®/Asphaltum, cu 15% acid fulvic – 100mg; capsula: gelatina; agent antiaglomerant: stearat de magneziu vegetal.
Nu contine: conservanti, stabilizatori sau adaosuri.
Caracteristici:
Acetil Resveratrol- Resveratrolul este un polifenol din grupul fitoalexinelor – substante secretate de plante pentru apararea impotriva agentilor patogeni. Se gaseste in ambele forme stereoizomerice (cis si trans), insa forma cea mai activa este trans-resveratrol extrasa din Polygonum cuspidatum. Pterostilbenii apartin unei clase de compusi numiti fitoalexine, substante sintetizate in mod natural de plante atunci cand sunt atacate de bacterii sau fungi. Molecula a fost prima data izolata intr-un extract de Cassia quinquangulat (o legumă din Peru), in 1974.
De ce este numit resveratrolul „paradoxul francez”? In 1951, un grup de epidemiologi a observat ca, in ciuda dietei specifice a francezilor, bogata in grasimi saturate (nici o masa fara unt!) si a fumatului, incidenta mortalitatii prin boli coronariene este mai redusa. Savantii au pus sanatatea acestora pe seama consumului moderat de vin rosu, bogat in resveratrol, de unde si denumirea de „paradoxul francez”. Desi majoritatea studiilor efectuate ”in vitro” folosesc forma agliconică a resveratrolului, cea mai mare disponibilitate este intalnita la formele conjugate de glucuronat si sulfonat. Dr. David Sinclair a efectuat studii cu formele acetilate ale acestui compus natural, forme care ulterior s-au dovedit eficiente in activarea unor proteine cu activitate enzimatica (sirtuine).
Fulvicin® ( Mumio®) ( Asphaltum denumire botanica) cunoscuta cu denumiri precum Arhar-Tash, Asil, Cara-Dara, Sift, rasina abisiniana, Shilajit, este considerata de multi un panaceu. Medicamentul minune e utilizat de cateva milenii in numeroase tari precum India, Iran, Arabia, Asia Centrala, Caucaz si o parte a Europei, avand capacitatea de a trata zeci de afectiuni.
Asphaltum se găseste in locuri greu accesibile omului, cum ar fi grotele, pesterile sau stancile din zona Pamir-Tibet, fiind colectat de la inaltimi intre 2000 m si 5000 m. Se spune ca, pentru a trai, organismul uman are nevoie de minim 50 microelemente, toate regasindu-se in această rasina. Printre ele se numara acidul benzoic, arginina, acidul glutamic si cel aspartic dar si steroizi, vitamine din grupele B și P, Ca, Mg, Mn, Se, Cu s.a..
Multi savanti din trecut, printre care Aristotel, Hipocrate si Galen, au folosit acest remediu naturist.
Astazi i se recunosc produsului actiuni precum sustinerea functiilor mentale si cognitive si mentinerea confortului in timpul ciclului menstrual.
Mod de utilizare: cate 1 capsula de 2-3 ori pe zi sau conform recomandării consultantului de specialitate.
Atentionări:
A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor mici.
A se pastra la temperaturi sub 25ºC, in ambalajul original, bine inchis, la loc uscat, ferit de razele soarelui sau alte surse de caldura.
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
Suplimentele alimentare nu inlocuiesc o dieta variata si echilibrata si un mod de viata sanatos.
A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic!
Efecte secundare: Nu s-au semnalat la dozele prescrise.
Forma de prezentare: flacon cu 60capsule
Detinător notificare:
S.C. R.A.C.O.-Radu & Sons s.r.l.
Str. Caramidari nr. 45, Braila
Tel 0722427662, 0722614170
Producător:
S.C. FABIOL s.r.l.
Bulevardul Timisoara nr. 50, Sector 6, Bucuresti
Acetil Resveratrol cu Fulvicin Notificare SNPMAPS AA 6135/2012
Coenzima Q10 in lei Capsule Moi
Coenzima Q10 capsule moi
Ingrediente/capsula: Coenzima Q10 100 mg (concentratie 98%), emulsifianti: ulei de soia 360 mg, glicerina 66 mg, apa pura 22mg, lecitina 20 mg, capsula ( gelatina 132 mg si ceara de albine 20 mg).
Contine Coenzima Q10 100mg/capsulă.
Nu contine: gluten, zahar, sare, drojdie, grau, lactate, coloranti, arome, conservanti artificiali, stabilizatori.
Caracteristici:
Coenzima Q10 = Coenzima Q10, cunoscuta si sub denumirea de ubiquinona, este o substanta liposolubila asemanatoare unei vitamine, prezenta in special in mitocondrii-bateriile energetice ale celulelor. Este o componenta a unui lant de transport de electroni si participa la respiratia celulara aeroba, care genereaza energie sub formă de ATP. In organismul uman, organele cu cele mai mari cerinte de energie- inima, rinichii si ficatul- au cea mai mare concentratie dar si cea mai mare nevoie de CoQ10.
Mod de utilizare: cate 1 capsula de 2-3 ori pe zi sau conform recomandarii consultantului de specialitate.
Atentionari:
A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor mici.
A se pastra la temperaturi sub 25ºC, in ambalajul original, bine inchis, la loc uscat, ferit de razele soarelui sau alte surse de căldura.
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisă pe ambalaj.
Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dieta variata si echilibrata si un mod de viata sanatos.
A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic!
Efecte secundare: Nu s-au semnalat la dozele prescrise.
Forma de prezentare: flacon cu 60capsule
Detinător notificare:
S.C. R.A.C.O.-Radu & Sons s.r.l.
Str. Caramidari nr. 45, Braila
Tel 0722427662, 0722614170
Producător:
S.C. FABIOL s.r.l.
Bulevardul Timisoara nr. 50, Sector 6, Bucuresti
Q10 Notificare CRSP Iasi Seria AD nr. 4324/25.07.2023
Mumio Rasina Muntilor 30 Tablete
Actiune:
- tonic general
- influenteaza pozitiv procesele metabolice din organism
- inlatura oboseala, avand o actiune tonica generala
MUMIO curatata si demineralizata este de culoare cafeniu inchis, o masa lipicioasa si vascoasa care se inmoaie la caldura mainilor avand un miros specific de smoala si un gust amar la dizolvarea in apa.
Compozitie:
MUMIO contine aproximativ 28 de elemente chimice, 30 de elemente macro si micro precum si 10 oxizi diferiti de metale, 6 aminoacizi, vitamine - B-uri, uleiuri eterice, venin de albine, substante asemanatoare cu smoala, etc.
Continut:
30/60 tablete. 1 tableta contine 0,2 g de extract purificat de MUMIO (Asphaltum- denumirea botanica).
Mod de administrare:
Se ingurgiteaza dizolvat in sucuri, apa, miere, ceai, lapte datorita solubilitatii sporite. Se aplica si ca unguent in dozele recomandate (vezi Dozarea).
Dozarea:
Cantitatea necesara de MUMIO pentru o administrare, in functie de greutate astfel:
- pana la 70kg - 0,2 g (1-2 ori/zi)
- pana la 80kg - 0,3 g (1-2 ori/zi)
- pana la 90kg - 0,4 g (1-2 ori/zi)
- peste 90kg - 0,5 g (1-2 ori/zi)
A se dizolva de preferinta in 2-3 linguri de lapte. Se adauga dupa gust miere. Se mai poate dizolva in sucuri de fructe sau de castravete putandu-se adauga si patrunjel, afine, chimen, galbenus de ou. Cantitatea necesara de extract de MUMIO pentru o serie de tratament este de pana la 10-25 g in functie de greutatea corporala.
Contraindicatii:
Nu se recomanda a fi folosita de copii sub 12 ani, femei gravide si care alapteaza, in cazul maladiei nefrolitiazice. In perioada utilizarii alcoolul este contraindicat.
Mumio Rasina Muntilor Notificare Ministerul Sanatatii Nr. 5849/08.10.2004 si Notificare SNPMAPS AA nr. 1823/2008
Mumio Rasina Muntilor 60 Tablete
Actiune:
- tonic general
- influenteaza pozitiv procesele metabolice din organism
- inlatura oboseala, avand o actiune tonica generala
MUMIO curatata si demineralizata este de culoare cafeniu inchis, o masa lipicioasa si vascoasa care se inmoaie la caldura mainilor avand un miros specific de smoala si un gust amar la dizolvarea in apa.
Compozitie:
MUMIO contine aproximativ 28 de elemente chimice, 30 de elemente macro si micro precum si 10 oxizi diferiti de metale, 6 aminoacizi, vitamine - B-uri, uleiuri eterice, venin de albine, substante asemanatoare cu smoala, etc.
Continut:
30/60 tablete. 1 tableta contine 0,2 g de extract purificat de MUMIO (Asphaltum- denumirea botanica).
Mod de administrare:
Se ingurgiteaza dizolvat in sucuri, apa, miere, ceai, lapte datorita solubilitatii sporite. Se aplica si ca unguent in dozele recomandate (vezi Dozarea).
Dozarea:
Cantitatea necesara de MUMIO pentru o administrare, in functie de greutate astfel:
- pana la 70kg - 0,2 g (1-2 ori/zi)
- pana la 80kg - 0,3 g (1-2 ori/zi)
- pana la 90kg - 0,4 g (1-2 ori/zi)
- peste 90kg - 0,5 g (1-2 ori/zi)
A se dizolva de preferinta in 2-3 linguri de lapte. Se adauga dupa gust miere. Se mai poate dizolva in sucuri de fructe sau de castravete putandu-se adauga si patrunjel, afine, chimen, galbenus de ou. Cantitatea necesara de extract de MUMIO pentru o serie de tratament este de pana la 10-25 g in functie de greutatea corporala.
Contraindicatii:
Nu se recomanda a fi folosita de copii sub 12 ani, femei gravide si care alapteaza, in cazul maladiei nefrolitiazice. In perioada utilizarii alcoolul este contraindicat.
Mumio Rasina Muntilor Notificare Ministerul Sanatatii Nr. 5849/08.10.2004 si Notificare SNPMAPS AA nr. 1823/2008
Mumivenol PLUS 30 Capsule
MUMIVENOL PLUS capsule
Ingrediente/capsula: extract# 40:1 din radacina de Turmeric (Curcuma longa) cu 90% curcuminoide – 128 mg; extract# 30:1 din seminte de Castan-salbatic (Aesculus hippocastanum), cu 20% aescina – 128 mg; Mumio® (asphaltum), cu 50% acid fulvic - 50 mg; extract# 50:1 din fructe de Afin rosu (Vaccinium vitis-ideea), cu min. 32 % antocianidine - 25 mg; extract apos 10:1 din radacina si parti aeriene de Ridiche (Raphanus sativus ) - 25mg; extract# din fructe de Portocal-amar (Citrus aurantium), cu 60% hesperidina - 12mg; extract# din fructe de Piper-negru (Piper nigrum), cu 30% piperine - 4mg; extract etanolic din rădacina de Polygonum cuspidatum, standardizat la 98% acetil resveratrol - 2 mg. (# extract hidroetanolic uscat); capsula vegetala ( hidroxipropilmetilceluloza) 127 mg
Caracteristici:
Curcumina este ingredientul activ din Turmeric, unul dintre cele mai populare condimente din regiunea subcontinentului indian. Turmericul este obtinut din radacina plantei Curcuma longa , care poate fi consumata fie in stare proaspata, fie prelucrata sub forma de pulbere, fiind astfel folosit în toate colturile lumii.
Curcumina are o gama foarte diversa de proprietati documentate stiintific. Ca urmare, turmericul mai este denumit si “regele condimentelor” si este bine sa nu lipseasca din bucătărie. Turmericul este bogat in nutrienti (vitaminele C, B3, K si E, mineralele Na, K, Ca, Fe, Mg si Zn), proteine si fibre. Turmericul sustine functiile inimii, circulatia sanguina, producerea si calitatea sangelui.
Castanul-salbatic (Aesculus hippocastanum ) este un arbore din Fam. Sapindaceae, originar din India, Caucaz si nordul Asiei si cultivat in scop ornamental prin parcuri si grădini amenajate in spatii libere, pe marginea aleilor din orase. Castanele salbatice contin: vitaminele C, K, grupul vitaminic B (B1, B12), grasimi, amidon, saponozide triterpenice, substante amare, taninuri, grasimi, albumine, flavonoide. Castanul-salbatic ajuta la mentinerea circulatiei normale, sustine sanatatea venelor si a capilarelor.
Mumio-Rasina muntilor®( Asphaltum) cunoscuta cu denumiri precum Arhar-Tas, Asil, Cara-Dara, Sift, rasina abisiniana, Shilajit, este considerata de multi un panaceu. Medicamentul minune e utilizat de cateva milenii in numeroase tari precum India, Iran, Arabia, Asia Centrala, Caucaz si o parte a Europei.
Asphaltum se gaseste in locuri greu accesibile omului, cum ar fi grotele, pesterile sau stancile din Zona Pamir-Tibet, fiind colectat de la inaltimi intre 2000 m si 5000 m. Se spune ca, pentru a trai, organismul uman are nevoie de minim 50 microelemente, toate regasindu-se in această rasina. Printre ele se numara acidul benzoic, arginina, acidul glutamic si cel aspartic dar si steroizi, vitamine din grupele B și P, Ca, Mg, Mn, Se, Cu s.a.. Multi savanti din trecut, printre care Aristotel, Hipocrate si Galen, au folosit acest remediu naturist. Astazi i se recunosc produsului actiuni precum sustinerea functiilor mentale si cognitive si mentinerea confortului in timpul ciclului menstrual.
Fructele de Afin rosu ( Vaccinium vitis-ideea) ) contin substante chimice numite taninuri, care au actiune astringenta, precum si antocianinele, bioflavonoide intens studiate în ultimul timp.
Ridichea ( Raphanus sativus) cunoscuta din Egiptul antic, a fost introdusa in Europa de catre romani, ca aliment. Are în compozitia ei rafanol, vitaminele B si C, minerale (Mg, Fe, Ca, I, P si Zn). Cercetarile au evidentiat si efecte benefice asupra sanatatii.
Portocalul-amar (Citrus aurantium) reprezinta o importanta sursa de hesperidina, substanta naturala care se gaseste, in principal, in fructele imature. Disponibila si sub forma de supliment alimentar, hesperidina este clasificata ca un „bioflavonoid”, imprimand beneficiile cu care este creditata această molecula. Portocalul-amar contribuie la controlul greutătii corporale, ajuta la mentinerea sanatatii tesutului gras si sustine metabolismul lipidelor si al glucidelor.
Acetil resveratrolul reprezinta forma acetilata pe care o gasim in vinul rosu, forma solubila doar in alcool si insolubila in apa, care prezinta o mare biodisponibilitate. Acetil resvetratrolul din Polygonum cuspidatum atenueaza manifestarile neplacute asociate menopauzei.
Extractul din fructe de Piper-negru ( Piper nigrum) este folosit in suplimentele alimentare, in special, pentru rolul sau de a potenta actiunea celorlalte ingrediente active.
Piperul-negru are proprietati antioxidante semnificative, ajuta la pastrarea integritatii organismului, sustine sistemul imunitar, ajuta la curatarea pielii (prin sustinerea circulatiei sanguine prin vasele mici si capilare), ajuta la detoxifierea ficatului (prin promovarea circulatiei sanguine prin vasele mici si capilare), sustine sanatatea sistemului reproducător feminin.
Mod de utilizare:
Cate o capsula de 1-3 ori pe zi, cu o jumatate de ora inainte de masa sau conform recomandarii consultantului de specialitate.
Atentionari:
Suplimentele alimentare nu inlocuiesc o dieta variata si echilibrata si un mod de viata sanatos.
Nu este recomandat femeilor insarcinate sau care alapteaza, persoanelor alergice la oricare dintre componentele produsului sau care iau concomitent anticoagulante.
A nu se consuma alcool in timpul utilizării produsului.
A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor mici.
A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original, ferit de umiditate si lumina.
A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic
Forma de prezentare:
Cutie cu 3 blistere a 10 capsule.
Detinator notificare:
S.C. R.A.C.O. RADU & SONS S.R.L., Str.: Caramidari, nr. 45, BRAILA
Tel: 0722614170 ; 0722427662
Producător:
S.C. FABIOL S.R.L., Bulevardul Timisoara, nr. 50 C, sector 6, Bucuresti
Tel: 021 777 6562; 021 444 0015
Mumivenol Plus Notificare SNPMAPS AA 16546/2023
Vitamina D3 2000 UI 90 Capsule Moi
Vitamina D3 2000 UI in ulei de sofranel– supliment alimentar
Ingrediente/capsula: ulei de Sofranel ( Carthamus tinctoris) 148 mg (emulsifiant), capsula ( gelatina), vitamina D3 (colecalciferol) 50 mcg (2000 UI) (1000% VNR*)
*Valoarea Nutritionala de Referinta, conform Regulamentului 1169/2011.
Contine vitamina D3 50mcg/capsula.
Nu contine: gluten, zahar, sare, drojdie, grau, soia, lactate, coloranti, arome, conservanti artificiali.
Caracteristici:
Uleiul de Sofranel- Reprezinta o sursa bogata de acid linoleic conjugat (forma izomera ce nu lasă spatii de depozitare libere) pentru reducerea si eliminarea grasimilor din organism.
Produs usor asimilabil, este o sursă directa de acizi grasi nesaturati, in mod deosebit de acid linoleic conjugat, substante proteice, saruri minerale si are un continut ridicat de vitamina E, care contribuie la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.
Stimuleaza dezvoltarea musculara si inhiba formarea de tesut gras.
Vitamina D3
Vitamina soarelui sau vitamina antirahitica - sunt doar doua dintre denumirile informale primite de vitamina D pana acum, insa dincolo de aceste aspecte, vorbim cu adevarat despre un element absolut esential pentru sanatatea organismului si pentru buna sa functionare din toate punctele de vedere. Vitamina D este o vitamina liposolubila (solubila in grasimi) si se regaseste in organism sub doua forme principale: Vitamina D2 (ergocalciferol) si Vitamina D3 (colecarciferol).Rolul vitaminei D3 in organism
Functia biologica a vitaminei D3 este absorbtia si fixarea in organism a calciului si fosforului, mineralele cu cea mai mare raspandire in corpul uman. De altfel, calciul si fosforul sunt principalii actori in dezvoltarea si mentinerea sistemului osos puternic si sanatos. Pentru ca rolul sau este atat de important, in cantitatile potrivite, ea aduce o serie de beneficii incontestabile sanatatii noastre, iar in cazul unor carente, ii resimtim lipsa la nivelul intregului organism.Cum este produsa vitamina D3 de organism in mod natural
Spre deosebire de alte vitamine, vitamina D este produsa la nivelul pielii, dupa expunerea la razele soarelui. Din acest motiv este denumita „vitamina soarelui”. Precursorul vitaminei D, compusul numit 7-dehidrocolesterol, este transformat in prezenta razelor ultraviolete B (UVB) in vitamina D3 (colecalciferol). Pentru acest proces este necesar insa ca indicele UV sa fie mai mare de 3. Pentru ca aceasta valoare este inregistrata in special primavara si vara, este posibil ca in sezonul rece cantitatea de vitamina D3 din organism sa fie insuficienta. De asemenea, persoanele cu tenul in nuante mai inchise sintetizeaza mai greu vitamina D3.Aportul de vitamina D3 din alimente
Vitamina D3 poate fi procurata si din alimentatie. Printre produsele care reprezinta o sursa importanta de vitamina D3, se numara:- Peste gras: somon, hering, sardine in ulei, ton, cod;
- Stridii;
- Avocado;
- Migdale si lapte de migdale;
- Oua - in special galbenusul;
- Cereale integrale;
- Ciupercile;
- Lapte, iaurt, branzeturi;
- Carnea de vita.
Lipsa Vitaminei D3 - Simptome
Carenta de vitamina D3 provoaca simptome dintre cele mai diverse, de la dureri, pana la stari depresive. Cateva dintre simptomele dupa care poti recunoaste deficitul de vitamina D3 sunt:- Schimbari bruste ale starii de spirit, stari de iritabilitate
- Oboseala, apatie si lipsa de concentrare
- Depresie
- Dureri musculare si slabiciune la nivelul muschilor
- Disconfort la nivelul articulatiilor
- Transpiratie excesiva
Diagnosticarea deficitului de vitamina D3
Semnele unei carente de vitamina D sunt variate si multe dintre ele ar putea fi provocate de alte deficiente, astfel incat nu trebuie sa punem un diagnostic fara o consultatie medicala. Testul de sange care determina cantitatea de vitamina D din organism se numeste 25-OH-vitamina D.Cauzele deficitului de vitamina D3
Putem imparti cauzele deficitului de vitamina D3 in urmatoarele categorii:- Afectiuni care pot cauza deficiente ale vitaminei D3 - Obezitatea, boala Chron, boala celiaca, fibroza chistica.
- Factori de mediu care pot duce la deficiente de vitamina D3 - Cum vitamina D este sintetizata datorita razelor UVB, cei care sunt privati de lumina solara, dezvolta carente. In tarile nordice - Norvegia, Suedia, Finlanda - de exemplu, locuitorii sunt sfatuiti sa ia suplimente de vitamina D in timpul iernii, deoarece clima nu le permite sa obtina suficienta vitamina D din lumina solara.
- Alti factori care pot duce la incetinirea absorbtiei de vitamina D3 - Varsta (pe masura de inaintam in varsta, scade capacitatea organismului a asimila vitamina D), stresul (un nivel ridicat de cortizol - hormonul stresului - duce la reducerea nivelului de vitamina D din organism) menopauza, alimentatia nesanatoasa, persoanele cu pielea inchisa la culoare nu sintetizeaza la fel de bine vitamina D, cat si persoanele cu afectiui dermatologice sau cele care au alergii la soare.